U septembru civilni letovi sa aerodroma Lađevci

Bez autora
Mar 09 2011

Na vojnom aerodromu Lađevci kod Kraljeva u toku su radovi na izgradnji civilnog dela aerodroma “Morava”. Očekuje se da bi krajem septembra na tom aerodromu trebalo da se uspostavi civilni vazdušni saobraćaj i da budu obavljeni prvi letovi za avione kapaciteta do sto putnika ili transportne letilice sličnog kapaciteta. Postoji veliko interesovanje za usluge aerodroma budući da na prostoru od približno 70 kilometara živi više od dva miliona ljudi, a u okruženju se nalazi i veliki broj fabrika namenske industrije, privrednih subjekata, kao i turističkih destinacija. Vlada u okviru politike ravnomernog regionalnog razvoja, kao i u interesu Vojske Srbije i lokalnih samouprava investira u konverziju vojnog aerodroma Lađevci, što je jedan od prioriteta kada je reč o infrastrukturnim projektima u ovoj godini.

U septembru civilni letovi sa aerodroma LađevciNa vojnom aerodromu Lađevci kod Kraljeva u toku su radovi na izgradnji civilnog dela aerodroma “Morava”.

Očekuje se da bi krajem septembra na tom aerodromu trebalo da se uspostavi civilni vazdušni saobraćaj i da budu obavljeni prvi letovi za avione kapaciteta do sto putnika ili transportne letilice sličnog kapaciteta. Postoji veliko interesovanje za usluge aerodroma budući da na prostoru od približno 70 kilometara živi više od dva miliona ljudi, a u okruženju se nalazi i veliki broj fabrika namenske industrije, privrednih subjekata, kao i turističkih destinacija.

Vlada u okviru politike ravnomernog regionalnog razvoja, kao i u interesu Vojske Srbije i lokalnih samouprava investira u konverziju vojnog aerodroma Lađevci, što je jedan od prioriteta kada je reč o infrastrukturnim projektima u ovoj godini.

Od izgradnje aerodroma lokalna samouprava očekuje podizanje kapaciteta prerađivačke industrije i poljoprivrede, a aerodrom će poboljšati nivo ekonomskog razvoja čitavog kraja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik